Kötelező lesz a passzívház

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

Az Európai Unióban megállapodás született, miszerint 2020-tól kötelező minden új házat a passzívház technológiával megépíteni.

Az Európai Unió tagállamaiban épült minden új épületre érvényes a 2010 elején elfogadott energiaszabvány, melynek célja az építmények energiafelhasználásának minimalizálása. Az energiával való takarékoskodás e formája környezetvédelmi szempontból rendkívül hatékony, emellett pedig a passzívház technológiával épített épületek kiadásai gyakorlatilag nullára redukálhatóak.

A határozat szerint az energiaszabvány 2018 végétől a közszférában, 2020 végétől pedig a magánszférában épülő új építményre is érvényes lesz. A szabványt elfogadó bizottság úgy véli: 8 év átfutási idő elegendő minden tagállamnak, hogy megkezdje a szabályok fokozatos bevezetését, illetve törvénybe iktatását.

Arról, hogy kapnak-e állami támogatást a beruházók, akik nem rendelkeznek megfelelő alaptőkével az átlagosnál jóval nagyobb anyagköltséget kívánó passzívház megépítéséhez, még nem született döntés.

A megállapodás arról sem rendelkezik, hogy kötelező-e és miképpen a későbbiekben az épületek felújítása.

 

Forrás:www.szabadfold.hu

Módosítás dátuma: 2010. november 02. kedd, 15:16

 

Bejelentkezés

Keresés a honlapon

Szavazások

Hirdetés

Kiemelt weblapok:
Hirdetés
Cégünk internetes áruháza