Gyárat épít a Henkel Tatabányán

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

Zöldmezős beruházással ragasztógyárat épít a Henkel a Tatabánya-Környe ipari parkban.

Az új üzem a növekedés alapja lesz a közép-kelet-európai  régióban. A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ előreláthatóan 2012-ig kezdi el működését, a beruházás értéke 14,7 millió euró, 80 főnek ad munkát - közölte a vállalat kedden.

A HENKEL   Adhesive Technologies (Ragasztás Technológiák) új, modern ragasztóanyag gyárat hoz létre Tatabányán, amellyel gyártási kapacitását erősíti különösen az elektronikai területen fejlődő közép-kelet-európai régióban. A tatabányai üzembe a termelést három gyárból telepíti át a Henkel. Egy lengyel gyár egy része és egy angliai üzem termelése kerül Magyarországra, valamint a Henkel Magyarország Kft. jelenlegi, váci ragasztógyárának termelése is az új üzembe költözik.

 

Az új gyár a Henkel ragasztás technológiai vevőinek a magas szintű ellátását is szolgálja majd. A régióban jellemző a keleti irányú terjeszkedés – főleg az elektronikai iparban –, ezért a Henkel is követi
 partnereit, hogy minél közelebbről lássa el őket.

A beruházást megelőzően a Henkel tanulmányokat végzett a régió országaiban, és azért döntött a tatabányai létesítmény mellett, mert Magyarország Európa középpontjában helyezkedik el és jelentős itt az elektronikai ipar koncentrációja.

A Henkel Magyarország Kft. váci ragasztógyárában 52 munkatárs dolgozik. Az  új telephelyen 80 fő számára lesz munkalehetőség. A Henkel felajánlotta  váci dolgozók számára a továbbfoglalkoztatást, melynek feltételeiről az üzemi tanáccsal megkezdődnek a tárgyalások.

A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, illetve adhesive technologies (ragasztás technológiák). Az 1876-ban alapított Henkel vállalatnak mind a lakossági mind az ipari területeken vezető pozíciói vannak többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil, Schwarzkopf és a Loctite. A vállalat 2009-ben közel 50 ezer munkatársával 13,573 milliárd euró árbevételt és 1,364 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex és a vállalat a Fortune Global 500-as listáján is szerepel.

A Henkel Magyarország Kft. 2009-ben 83,9 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el és állományi létszáma az éves átlagot tekintve 595 fő volt. Legismertebb márkái például a Biopon, Ceresit, Loctite, Persil, Schwarzkopf, Thomsit, Tomi.

Forrás: http://www.vg.hu

 

Bejelentkezés

Keresés a honlapon

Szavazások

Hirdetés

Kiemelt weblapok:
Hirdetés
Cégünk internetes áruháza