Hírek

Szállítási költségek változása

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

A folyamatosan emelkedő üzemanyag árak és az utóbbi időben drasztikus mértékben megemelkedett szállítási igények következtében, a szállítási költségek olyan mértékben emelkedtek az utóbbi években, hogy azt már cégünk nem tudja a korábbiakban megszokott mértékben átvállalni Önöktől. Ennek megfelelően 2010. november 1.-től a szállítási költségeink a következők szerint alakulnak, az áthárított szállítási költség nettó 2.000,- Ft/alkalom ( bruttó 2.500,- Ft) , a szállítási költséget pedig bruttó 100.000,- Ft értékű megrendelés esetén tudjuk teljes mértékben átvállalni! Szíves megértésüket előre is köszönjük!

 

 

 

 

 

 

Módosítás dátuma: 2011. március 04. péntek, 10:00

 

Mobilház, építési engedély nélkül?

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

Egy áruház parkolójában figyeltünk föl egy első pillantásra lapostetős faháznak látszó építményre, amiről első körben kiderült, hogy alapvetően nyaralónak készült. De amikor megtudtuk, hogy valójában mobil házról van szó, amihez nem kell építési engedély és építményadó sem terheli, elhatároztuk, hogy utána járunk a történetnek. A DOMINO névre keresztelt mobilházról Varga Zsolt ötletgazdát kérdeztük meg.

   

 Hallottunk már a mobil ház műfajáról, de miben különbözik ez a mostani fejlesztés a többitől?

 Gyakorlatilag azon kívül, hogy ez az épület is mobil - kerekei vannak, ezáltal önálló helyzetváltoztatásra képes, vontatható -, a DOMINO ház minden olyan jellemzővel rendelkezik, amivel a téglaházak ma Magyarországon, ellenben a mobilházak általában nem. Ezeken felül minket a fejlesztés során a külső-belső design, a környezettudatosság, és a fenntartható építészettel szemben való elkötelezettség motivált leginkább, hogy olyan egyedi ház szülessen, ami megállja a helyét az élet minden területén.

  

Mennyire flexibilis felépítményről van szó? Mennyiben variálható, esetleg lehet több emeletet is építeni belőle?

A DOMINO házak egyedi gyártású házak, ezért a külső és a belső variálhatóságuk szinte korlátlan. Az épület, vagy épületek különféle módon sorolhatóak, de több emelet jelenleg nem építhető belőlük.

   

Módosítás dátuma: 2010. október 18. hétfő, 10:12

Bővebben...

 

Télikertek passzív házaknál

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

A tervezésnél ügyelni kell a formára, hiszen csak bizonyos geometriai feltételekkel működik jól az energia átadás a mögöttes helyiségekbe.

Az üvegház egy olyan épületrész, amelynek transzparens felülete van, csatlakozik a fűtött épületrészhez, megközelíthető az épületből, és mesterséges fűtése nincs.

Az épülethez csatlakozó üvegházba bejutó napsugárzás a felületeken, az üvegház és a mögötte lévő terek közös falán nyelődik el, és azokban tárolódik. A falak átadják, vagy a természetes légárammal kerül át a meleg levegő a mögöttes térbe.

Az üvegház télikert megnevezése jól mutatja az egyik lehetséges funkciót.

A leggyakoribb hibák a télikertek kialakításánál a passzív és alacsony energiájú épületeknél:

  • A télikert és a lakóépület nem kerül termikusan leválasztásra.
  • A télikert termikusan le van választva a lakótértől, mégis fűtik.
  • Északi oldalra helyezik, ezzel csak kis hőnyereséget biztosít.

A következő energetikai funkciókat látja el egy jól megtervezett télikert:

  • Úgy hat, mint egy hatalmas napkollektor.
  • Mint egy puffertároló működik.
  • A felmelegített levegő – ventilátor segítségével- elszállításra kerülhet az északi helyiségekbe, vagy egy melegvíztárolóba.

A télikert tájolása és üvegezése:

 

A napsugárzási nyereség legjobb kihasználtsága miatt a déli tájolás a legoptimálisabb tájolási irány.

Ez ritkán teljesül. Gondosan meg kell tervezni a formát, benapozás vizsgálatot kell végezni. A tervezésnél a mélység és szélesség arányára az 1:3-as arány javasolt.

Ha nem tájolhatunk dél felé, törekedni kell a pufferhatás jó kihasználására.

Az üvegezés kiválasztásánál a minél több sugárzás elnyelése szempontjából legjobb lenne egy fémvázas szerkezetű, egyrétegű üvegezéssel készülő szerkezet. Ez viszont a hőhidak, és ezzel együttjáró kondenzáció miatt sem alkalmazható. A puffertároló szerep szempontjából sem lenne alkalmas egy ilyen szerkezet. Az üvegezésnél tehát itt is a többrétegű üvegezés ajánlott.

Tipp! Ültessenek fagytűrő növényeket a télikertekbe, amelyek túlélik a téli könnyű fagyokat.

Forrás: http://www.passzivhaz-magazin.hu

 

53. oldal / 56

Bejelentkezés

Keresés a honlapon

Szavazások

Hirdetés

Kiemelt weblapok:
Hirdetés
Cégünk internetes áruháza