Hírek

Fából Emberit

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

Örömmel értesítem, hogy mai nappal az „innoLignum Sopron” 2010 Faipari Vásáron és Konferencián a „Fából Emberit”  Fa Építészeti díjat az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozatának, MAKÉSZ védjegyes, és KIVÁLÓ ÉPÍTÉSI TERMÉK díjas tagja,  a marcali székhelyű, könnyűszerkezetes favázas épületeket gyártó, BEDŐ FA-HÁZ Kft. nyerte.

GRATULÁLUNK NEKIK!!!    BÜSZKÉK LESZÜNK RÁJUK !      BÉLA IGAZÁBÓL, MINT ÍZIG VÉRIG ÁCS, ÉS ÉPÍTÉSZ, NAGYON SZÉP HÁZAT ÉPÍTETT!!IMMÁR KIBÉRELTÜK EZT A DÍJAT, HISZ A TRENDHAUS ÉS A WOODWILL IS A KORÁBBI ÉVEKBEN NYERTES VOLT!IGAZÁN SZÉP MUNKA, ÉS A HÉTELEJEI KÖNNYŰSZERKEZETES TECHNOLÓGIÁT LEHORDÓ HÍRSOROZAT JÓ ELLENPÉLDÁJA!

Forrás: http://koos.hu

Módosítás dátuma: 2010. október 04. hétfő, 12:47

 

Kötelezővé tennék a földtani vizsgálatokat egyes építkezéseknél

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

Noha több mint 900 magyar településen kell földtani veszélyekkel - fölcsuszamlásokkal, partfalomlásokkal - számolni, sem az építési engedélyek kiadásához, sem a településfejlesztési tervek készítéséhez nem kell kikérni geológus szakemberek véleményét – hívta fel a figyelmet a Népszava.Oszvald Tamás, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal (MBFH) főosztályvezető-helyettese egy olyan térkép elkészítését szorgalmazta, amely számba venné a beépítésre alkalmatlan, a korlátozottan beépíthető, valamint a korlátok nélkül beépíthető területeket is. Ennek alapján meghatározhatnák, hogy hova nem lehet kiadni építési engedélyt. Már folytattak egy megbeszélést a településrendezési államtitkársággal arról, hogy a készülő Széchenyi-terv keretein belül évi 150 millió forintból az MBFH két intézménye elvégezné a veszélyes területek földtani térképezését – mondta el a lapnak Oszvald. Az évi 150 millió forintos keretösszegből évente 70-100 települést lehetne feltérképezni. A több mint 900, geológiai veszélyforrással érintett település vizsgálata így is több mint egy évtizedig tartana.

A térkép elkészítésétől függetlenül szükséges lenne az építési törvény módosítása, azaz egy olyan jogszabály megalkotása, mely előírja a beépíteni kívánt veszélyes területeken a földtani vizsgálatokat. Ha ugyanis a geológiai szakvélemény azt állapítaná meg, hogy a beépíteni kívánt területen csak bizonyos feltételekkel lehet építkezni, akkor megelőzhetőek lennének a katasztrófák. A jogszabály-javaslatot Oszvald Tamás már át is adta Szaló Péternek, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkárának – számolt be a lap.

Forrás:www.ingatlanmagazin.com

 

Húsz év alatt újítaná fel az összes épületet az Orbán-kormány

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

Legalább húsz évre tervezi épületfelújítási programját az Orbán-kormány, igaz, az erre a célra jövőre szánt pénzösszeg nagyságát nem tudta megmondani Bencsik János államtitkár. Az új Széchenyi-tervbe ágyazott elképzelésekkel, csökkenteni akarják a lakások energiafelhasználását és fűtésszámláit, felfuttatnák a hazai építőanyaggyártást, s nem utolsósorban 200 ezer új munkahelyet teremtenének.

Igen ambiciózus programot körvonalazott egy társasházi konferencián Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkára, amellyel több legyet is ütnének egy csapásra. A 15-20 évre szóló elképzelések szerint korszerűsítenék hazánk lakásállományát, de a felújításból nem maradnának ki a középületek sem.

Az egyik fő cél, hogy csökkentsék hazánk energiafelhasználását, hiszen például a lakások fűtésénél kettő és félszer több energiát használunk fel, mint Ausztriában vagy Németországban. Ráadásul a fűtést 75 százalékban gázzal biztosítjuk, melynek 80 százaléka importból, annak 80 százaléka pedig Oroszországból származik - hívta fel a figyelmet az államtitkár. Mindenképpen érdemes tehát a fűtésrendszerek korszerűsítése, amivel csökkenthetjük energiafüggőségünket. Az épületkorszerűsítések másik hozadéka, hogy azzal csökken a lakók fűtésszámlája, miközben hatékonyabb szolgáltatáshoz jutnak hozzá, s nem mellékesen a megtakarítást máshol tudják felhasználni.

Módosítás dátuma: 2010. október 04. hétfő, 12:48

Bővebben...

 

54. oldal / 56

Bejelentkezés

Keresés a honlapon

Szavazások

Hirdetés

Kiemelt weblapok:
Hirdetés
Cégünk internetes áruháza